Visual ontwerp daktuin TROM Hoofddorp
21 okt

Copijn ontwerpt daktuin nieuwbouwcomplex TROM in Hoofddorp

Segesta Groep uit Alkmaar heeft Copijn Landschapsarchitecten gevraagd een ontwerp te maken voor een daktuin boven op het nieuwbouwcomplex TROM in Hoofddorp. Het gebouw is door Liesbeth van der Pol van Dok Architecten ontworpen. Het ontwerp voor de daktuin sluit aan bij de Mediterrane uitstraling van het gebouw. Dit is zichtbaar in de materialisatie, beplantingskeuze en de algehele compositie van het ontwerp. De zonrijke, beschutte en hoge ligging van de daktuin zorgt voor uitstekende condities voor iets minder winterharde bijzondere Mediterrane plantsoorten zoals Albizia julibrissin en Lagerstroemia indica.

De daktuin is speels en organisch vormgegeven door middel van verhoogde en verlaagde vlakken met trapjes en zitranden. Een slingerend hoofdpad verbindt de verschillende ruimtes met elkaar en zorgt voor interessante doorzichten. De bomen staan in verhoogde vlakken en hebben zo voldoende ruimte om te wortelen. Dankzij een slimme constructie wordt er onder de verharding en beplanting hemelwater gebufferd. Tijdens droge periodes wordt dit gebufferde water gebruikt om de beplanting van water te voorzien.

Het zal nog een aantal jaar duren totdat het complex TROM in Hoofddorp inclusief daktuin gereed is, tot die tijd moeten we het doen met deze dromerige visuals.

Visual ontwerp daktuin TROM Hoofddorp

Visual ontwerp daktuin TROM Hoofddorp

Visual ontwerp daktuin TROM Hoofddorp

Visual ontwerp daktuin TROM Hoofddorp

Projectteam Copijn: Ronald Verheul, Ward Maaswinkel, Gert Kuijpers.

Meer weten over de ontwerpen van Copijn Landschapsarchitecten? Bekijk ook eens onze afgeronde projecten.

Terug naar nieuws