26 Jan

Competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2018

Tijdens de prijsuitreiking van Interieurbeplanting van het Jaar 2018 ontving Tjeerd van der Schee het rapport van de vakjury over ons project Campus 013/Vakcollege Tilburg op de beurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. Wel genomineerd maar niet gewonnen ondanks de lovende beoordeling van de vakjury. Sempergreen mocht dit jaar de prijs in ontvangst nemen voor hun project Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam.

Binnentuin
Onze tropenkas in het multifunctionele schoolgebouw van Campus 013 kreeg van Egbert Roozen, directeur Branchevereniging VHG lovende woorden. “Vermeldenswaard is het initiatief van Copijn om jonge mensen in contact te brengen met het vak van interieurbeplanter, zodat er straks ook voldoende gekwalificeerd personeel is voor deze booming business. Onderhoud van de serre en interieurbeplanting in het algemeen kunnen in het onderwijsprogramma terugkomen”.

Eindoordeel in het juryrapport “De glazen schoolbush”:
“Wat fantastisch dat een school voor voortgezet onderwijs zo wil investeren in interieurbeplanting! Dit is echt uitzonderlijk en daarmee een inspirerend voorbeeld voor andere onderwijsinstellingen. Een uitdaging is om een geode middenweg te vinden tussen de oorspronkelijke wens van de medewerkers om een weelderige bush met allerlei dieren te realiseren en een praktische vorm te vinden die ook goed past bij het gedrag van zo’n 800 bewegelijke pubers. De uitstekend aangelegde groene serre is daar de uitkomst van. Een logische keuze, die echter wel de complete beleving van de voordelen van levend groen in de weg staat. Het plantenrijke beeld is mooi en het groen zal de komende jaren alleen maar in omvang toenemen.

De jury juicht het idee toe om groen in scholen op te nemen. In de eerste plaats om een gezond binnenklimaat te realiseren en bij te dragen aan het welbevinden van gebruikers, maar ook om- zoals Copijn nu voor ogen heeft- leerlingen te interesseren voor het vak interieurbeplanter”.

Interieurbeplanting
Copijn is trots op alle mooie interieurbeplantingsprojecten die binnen onze branche gemaakt worden. Zo levert de interieurbeplanting een belangrijke bijdrage aan een betere leefomgeving in gebouwen.

Terug naar nieuws