Grote particuliere tuinen

Grote tuin ontwerp

De tuinhistorie leert ons dat een opeenvolging van opvattingen over de tuin geleid heeft tot verschillende ontwerpstijlen voor de tuin. Bij een tuinontwerp voor particuliere tuinen laat Copijn zich inspireren door het omringende landschap, de architectuur van huis of gebouw, ruimtelijke en functionele eisen van de opdrachtgever en technische randvoorwaarden voor gebruik, aanleg en beheer.

Exclusieve tuinen ontwerp

In onze tuinenontwerpen zoeken Copijn Landschapsarchitecten naar eenheid: een ordening op basis van structuur, ritme en doorzichten. De beplanting speelt daar een belangrijke rol in. Met beplanting kan desgewenst de ontwikkeling en seizoensverandering van de tuin versterkt worden, dieren worden aangetrokken of een bescheiden bijdrage worden geleverd aan biologische processen en kringlopen.

Beplanting

Van oorsprong is de tuin een (afgesloten) stuk grond waar gewassen worden verbouwd. Een tuin kan utilitair van aard zijn, een groentetuin, wetenschappelijk, een botanische tuin, of decoratief, een siertuin. De naam tuin stamt van tuun (later tuin), dat stond voor een gevlochten omheining. De tuin hoort vaak bij een gebouw.

Copijn Landschapsarchitecten
Sander Rombout
Landschapsarchitect en teamleider
06 51 22 79 63
landschapsarchitecten@copijn.nl

Neem contact op ›

[contact-form-7 404 "Not Found"]