Binnentuin

De rol van een binnentuin

Een binnentuin is van nature uitnodigend, rustgevend en maakt een ruimte comfortabel. Naast het creëren van de perfecte ambiance draagt de tuin uit dat de eigenaar of beheerder aandacht heeft voor de bezoekers en gebruikers van het gebouw.

Van ontwerp tot uitvoering

Copijn is door haar unieke combinatie van ontwerp, techniek en uitvoering onder één dak, dé specialist die binnentuinen van A tot Z kan realiseren. De samenwerking tussen architect, interieurontwerper, bouwfysicus, plantdeskundige, constructeur en beheerder vanaf de conceptfase is essentieel, omdat beplante ruimtes invloed hebben op de constructie en het architectonisch ontwerp. Ieder project wordt beschouwd als een unieke vraag waarvoor de best passende oplossing wordt gevonden. Wij verbinden de beplanting met het gebouw.

Onze aanpak

Op het gebied van binnentuinen heeft Copijn een bewezen staat van dienst. Al vele jaren realiseren en beheren onze deskundige medewerkers prachtige binnentuinen. Of het nu gaat om het achterlaten van een overweldigde indruk bij binnenkomst, het decor vormen voor speciale gelegenheden of het inspireren van de bezoeker, wij creëren een passende tuin binnen de technische randvoorwaarden van het gebouw. Op ieder project verzorgen wij een vakkundige dienstverlening met een persoonlijk karakter waarbij de opdrachtgever centraal staat.

Duurzaamheid

Een binnentuin versterkt de duurzame uitstraling van een locatie en vormt een passend podium om de duurzaamheidsdoelstellingen van een organisatie te promoten. Naast onze wens om in iedere verblijfsruimte een prachtige groene sfeer te creëren, ambiëren wij om dit zo duurzaam mogelijk te realiseren. Door het selecteren van de juiste plant op de juiste locatie kunnen we energie besparen en afvalstromen reduceren. Met de inzet van geavanceerde beregeningsystemen en eventueel toepassen van hemelwater kunnen wij zeer nauwkeurig de afgifte van water en voedingstoffen regelen.

Interieurbeplanting van het jaar 2019

Wij zijn trots op het winnen van de begeerde en prestigieuze prijs ‘Interieurbeplanting van het Jaar 2019’ voor de subtropische binnentuin bij het Amsterdamse Hotel Jakarta. Deze indrukwekkende tuin bestrijkt twee verdiepingen en vult het atrium met 6 tot 10 meter hoge palmen. Een iconische groene eyecatcher waarbij iedere bezoeker zich direct waant in de subtropische sferen van Zuidoost Azië.

“Een hotel waar dure vierkante meters worden ingeleverd voor binnengroen: dat is onderscheidend! Deze Aziatische hotelhortus doet zo veel meer: hij vertelt over de unieke historie van deze plek, zorgt voor een totaalbeleving en een ‘senang’ sociaal leven op het Java-eiland en laat zien wat je kúnt doen als je groene ambitie hebt. Copijn heeft in elke fase op alle fronten vakmanschap laten zien en met een fantastisch resultaat.”

Beoordeling van de vakjury

Copijn Groenaanleg en beheer
Hans Jansen
Bedrijfsleider
06 23 24 79 18
groenaanlegenbeheer@copijn.nl

Neem contact op ›

Gerealiseerde projecten

Interieurbeplanting Hotel Jakarta Copijn
Hotel Jakarta
Groenaanleg en beheer, Landschapsarchitecten
Bekijk
interieurbeplanting the base schiphol copijn
The Base
Groenaanleg en beheer
Bekijk
Copijn FGH Binnentuin
Hoofdkantoor FGH Bank
Groenaanleg en beheer
Bekijk
Copijn-Campus_013-Binnentuin-Interieurbeplanting
Campus 013 Tilburg
Groenaanleg en beheer, Landschapsarchitecten
Bekijk