Boomverzorging Haarlem

De gemeente Haarlem heeft boomverzorging hoog in het vaandel staan. Bomen verdienen volgens Haarlem bijzondere aandacht en bescherming in de stedelijke omgeving. Ze zijn belangrijk voor de beleving en de leefbaarheid, voor ecologie, klimaat en klimaatadaptatie. Een degelijke boomverzorging in Haarlem is dan ook gewenst. Copijn is daarin dé partner die je zoekt.

Haarlem is gematigd groen

In totaal vind je bijna 57.000 geregistreerde bomen in de gemeente Haarlem. Dat lijkt een hele boel, maar met 161.123 (2020) inwoners, telt Haarlem maar 0,4 bomen per inwoner. Daarmee is Haarlem volgens zijn eigen cijfers geen hele groene gemeente. Of dat uniek is? Nee, want uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 gemeenten meer inwoners dan bomen telt. Grappig feit: in Nederland telt Rozendaal de meeste bomen, namelijk 128 bomen per inwoner. Rondom Haarlem is Bloemendaal de groenste gemeente met 5,9 bomen per inwoner.

Bomen per Haarlemse wijk

In Haarlem verschilt het echter wel per wijk hoeveel bomen er staan. Zo blijken Haarlemmerhoutkwartier en Boerhaavewijk de meeste bomen te hebben, en is boomverzorging in Haarlem minder nodig in Spaarndam en Vogelenwijk. Hoewel Haarlem qua hoeveelheid bomen niet vooraan staat, blijken bomen voor deze gemeente toch erg belangrijk. Volgens de Haarlemse gemeente hebben bomen verschillende waarden, waaronder natuurwaarde, esthetische en economische waarde en kapitaalswaarde.

Verzorging bomen in Haarlem

Een goede boomverzorging in Haarlem is dan zeker ook heel belangrijk. In Haarlem zijn bijvoorbeeld 2.800 bomen als monumentale boom bestempeld. Veel van deze bomen zijn al meer dan 100 jaar, maar sommigen tikken zelfs de 200 aan. Ons team van bomenspecialisten en -verzorgers heeft veel ervaring met onder andere het aanplanten, verplanten en snoeien van (monumentale) bomen in Haarlem en omstreken. Ze zetten zich elke dag met veel enthousiasme en plezier in om boomeigenaren en boombeheerders bij te staan met allerhande boomverzorgingsvragen.

BEA in Haarlem

Op het gebied van boomverzorging in Haarlem, helpt Copijn ook graag bij het maken van nieuwe plannen. Een groot bouw- of renovatieproject kan voor bestaande Haarlemse bomen enorm ingrijpend zijn. Misschien verstoren de werkzaamheden wel het hele groeiproces van een jonge Plataan of Eik. Om dit goed inzichtelijk te krijgen, helpen de boomspecialisten van Copijn graag met een Bomen Effect Analyse (BEA) in Haarlem. Zo weet je altijd welke boomverzorging in Haarlem nodig is of zal zijn.

Copijn heeft al meer dan 50 jaar ervaring met het aanplanten van bomen, wat begon met de behandeling van de 1.000-jarige Linde in het Utrechtse Achterberg halverwege de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Daarnaast kun je ook voor groenaanleg en beheer of advies van landschapsarchitecten bij Copijn terecht. Bekijk onze projecten en kom meer te weten over ons vakmanschap.

Copijn Boomspecialisten
Rens Mense
030 2644 333
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Neem contact op


    Gerealiseerde projecten