Groeiplaatsinrichtingen

Groeiplaatsinrichtingen

Groeiplaatsinrichtingen zijn een belangrijk onderdeel van het verzorgen van bomen. Verschillende groeiplaatssubstraten en constructies worden in toenemende mate gebruikt om natuurlijke groeiplaatsinrichtingen na te bootsen. Boven- en ondergrondse boomverzorging is van wezenlijk belang voor het begeleiden van bomen tot hun eindbeeld.

Groeiplaatsconstructie

Met name in stedelijk gebied zorgt verstedelijking en toename van boven- en ondergrondse infrastructuur voor verschillende stressfactoren. Dit leidt tot voortijdig aftakelende bomen. Om dergelijke problemen te voorkomen zijn er in de afgelopen jaren verschillende  groeiplaatssubstraten en/ of constructies door Copijn gebruikt.

Groeiplaatssubstraten

Met verschillende substraten (afhankelijk van het type verharding) kunnen de groeiplaatsinrichtingen verrijkt worden om het bodemleven te stimuleren en voldoende doorwortelbare ruimte te creëren. Daarnaast kunnen ook groeiplaatsconstructies met een drukspreidende functie worden toegepast om wortelschade en verdichting te voorkomen en de water- en luchthuishouding te verbeteren.  Ook kunnen wij verschillende kunstmatige constructies vullen met substraten waardoor extra doorwortelbare ruimte wordt gecreëerd.

Bomengranulaat
Ontwikkeld voor het planten van bomen onder verhardingslagen die zwaar worden belast, zoals parkeerplaatsen en wegen.
Copijn-Leaflet-Bomengranulaat Bruine klei

Bomenzand
Ontwikkeld voor het planten van bomen onder verharding met een lichte verkeersbelasting, zoals voetgangersgebieden en licht belaste fietspaden.
Copijn-Leaflet-Bomenzand 500

Bomengrond
Ideale voedingsbodem voor het planten van bomen in een opengrond situatie, zoals in parken, bermen en plantsoenen.
Copijn-Leaflet-Bomengrond verrijkt

Copijn Boomspecialisten
Miklos Suijk
Bedrijfsleider
boomspecialisten@copijn.nl

Neem contact op ›

Gerealiseerde projecten

De oude lindelaan op Landgoed De Paltz is tijdens een storm zwaar beschadigd. Na het vellen van de bomen zijn nieuwe lindes aangeplant, de laanstructuur.
Aanplanten Landgoed De Paltz
Boomspecialisten
Bekijk
Een innovatieve groeiplaatsinrichting. De ondergrondse voorziening bestaat uit een raamwerk die het gewicht van de verharding opvangt gevuld met grond.
Groeiplaatsinrichting Arnhem CS
Boomspecialisten
Bekijk
Traverse_Dieren_Landgoed_Twickel2
Boomtechnisch onderzoek Kasteeltuin Twickel
Boomspecialisten
Bekijk
Copijn-Boomverplanting-Paardeveld
Boomverplanting Gemeente Utrecht
Boomspecialisten
Bekijk

Neem contact op