jubileumjaar copijn 50 jaar
07 jan

Samen het jubileumjaar vieren

 

Allereerst een gezond, gelukkig en succesvol 2016 gewenst! Ik weet niet hoe u het ervaren heeft, maar het jaar 2015 is voor mijn gevoel voorbij gevlogen. En dat terwijl van mij het jaar nog wel langer had mogen duren, want het afgelopen jaar is voor Copijn een prachtig jaar geweest.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij traditioneel gesloten en dat is immers een uitgelezen periode om eens terug te denken aan wat het jaar allemaal gebracht heeft. De sneltrein die even tot stilstand komt door de feestdagen om vervolgens in januari weer in volle vaart door te denderen. Daar projecten het meest tastbaar zijn en het meest in het oog springen, passeren deze als eerste de revue als ik terugdenk aan het afgelopen jaar. Het jaar begon met het realiseren van de door ons ontworpen boombakken onder de ‘Canopy’ in het stadshart van Almere. Inmiddels recreëert het winkelend publiek in de Citymall in een vergroende winkelomgeving. De boomverplantingen in de Haarlemmermeer en op Park Brederode in Bloemendaal volgden, waarna wij aan de gang zijn gegaan met de realisatie van de door Copijn ontworpen daktuinen van het fonkelnieuwe en luxueuze W Amsterdam Hotel.

Ondertussen werkte de ontwerpafdeling hard aan landgoed Hydepark en aan de grote daktuinprojecten ‘centrumplan Leidsche Rijn’ en ‘De Zuid’ in Scheveningen. De realisatie van het zelf bedachte eerste ‘urban farming’ project in het nieuw gebouwde Amtrium van de RAI werd na oplevering zelfs feestelijk geopend door burgermeester Van der Laan in Amsterdam. Inmiddels eten gasten in de restaurants van de RAI gerechten met ingrediënten uit onze verticale moestuin. Het afronden van het totaalgroenconcept binnenbeplanting in het nieuwe hoofdkantoor van Fluor was een volgend hoogtepunt, gevolgd door de gewonnen Design & Build pitch voor de herontwikkeling van de daktuin van ‘La Guardia’ in Amsterdam. Dit werk is inmiddels volop in uitvoering. Datzelfde geldt voor de buitenruimte bij het hoofdkantoor van Vitens in Zwolle. Zomaar een aantal absolute hoogtepunten van 2015, waarbij wij als kers op de taart in december de EILO Award voor de beste Interior Landscaper van Europa in ontvangst mochten nemen. Goud bij de juryprijs en zilver bij de publieksprijs. Al met al zijn wij erg dankbaar voor het mooie jaar dat achter ons ligt en zijn wij inmiddels keihard aan de gang om een nieuw mooi jaar te gaan realiseren.

Minder tastbaar is de ontwikkeling van de eigen organisatie. Vorig jaar schreef ik over de samenwerking die wij met een aantal partners aan zijn gegaan. Die samenwerking heeft uitstekend uitgepakt en hiermee gaan wij derhalve ook verder dit jaar en de komende jaren. Daarnaast hebben wij weer een behoorlijk aantal nieuwe mensen weten aan te trekken voor de eigen organisatie, waardoor de slagkracht vergroot is. Wij gaan overigens de komende periode nog op zoek naar versterking.

De organisatie bestaat dit jaar 50 jaar en dat gaan wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wat begon met de verzorging van de 1000-jarige linde in Achterberg, is uitgegroeid naar een integraal groenbedrijf van naam. Tijdens de kerstbijeenkomst werd ons jubileumlogo onthult, dat bovenaan deze nieuwsbrief te zien is. Tevens zullen er dit jaar tal van activiteiten worden georganiseerd in het kader van ons jubileum. Daarover ga ik nog niet teveel zeggen, maar als trouwe lezer van deze nieuwsbrief zult u gaan ervaren wat dit inhoudt.

Tot slot gaat mijn dank uit naar alle opdrachtgevers die ons het afgelopen jaar weer het vertrouwen hebben gegeven voor hen te mogen werken. Graag staan wij in het nieuwe jaar weer voor u klaar, daar waar u specialistische kennis op het gebied van het ontwerpen, adviseren, realiseren of beheren van groene leefomgevingen behoeft.

Tjeerd van der Schee
Algemeen directeur

Delen:
Terug naar actueel