Copijn-Hoogtepunten-2017-Ontwikkelingen-2018
11 jan

Bewust, Betekenisvol, Bouwen

Met deze titel lanceerden wij vorig jaar een nieuw beleidsplan. Ik weet niet hoe u het ervaren heeft, maar 2017 is voor mijn  gevoel voorbij gevlogen. De introductie van ons nieuwe beleidsplan voelt als een aantal weken geleden en nu kijken wij reeds terug op een eerste jaar uit de nieuwe beleidsperiode van 3 jaar. Voor het eerst in de 10 jaar dat ik als directeur werkzaam ben, kijk ik trots terug op een jaar waarin wij de begroting niet hebben behaald. Dat trotse gevoel heeft alles te maken met de enorme stappen die wij als organisatie gezet hebben in relatie tot ons beleidsplan.

Bewust
Wij hebben met elkaar besloten dat wij nóg bewuster willen werken. Bewust in ons handelen, bewust in het besef dat wij het goed hebben en goed mogen doen, bewust in het werken in onze focus: de Groene Stad en Groen Erfgoed. Het jaar 2017 is daarin goed voor ons geweest. Wij hebben vrijwel al onze projecten aangenomen binnen onze focus en wat zaten daar weer pareltjes van projecten bij! Wij mochten meer dan 100 bomen verplanten in onze eigen stad. Volop aandacht op TV en in de kranten voor onze verplantingen in Utrecht en bij AFAS in Leusden. Wij ontwierpen verder aan de vestingwerken van Hellevoetsluis, vulden de leemte van de A9 in die werd verwijderd uit Badhoevedorp, de entree van het Radboudumc, werkten het technisch ontwerp uit van het nieuwe hoofdkantoor van AFAS, ontwierpen de binnentuin van het Jakarta Hotel in Amsterdam en nog veel meer prachtige projecten. Daarnaast zijn wij gestart met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank, realiseerden wij de Tropenkas voor Campus013, hebben wij vele groene wanden gerealiseerd en kwamen er weer diverse Quote 500 klanten bij die hun buitenruimten graag door ons laten onderhouden.

Betekenisvol
Wij willen graag als organisatie van betekenis zijn. Dat hebben wij afgelopen jaar enerzijds gedaan door onze ziel en zaligheid in projecten te leggen die voor onze opdrachtgevers van betekenis zijn. Anderzijds hebben wij dat gedaan door goede doelen te ondersteunen en door een stap te zetten in ons MVO beleid.

Bouwen
Dit onderwerp heeft voor ons een dubbele lading gehad het afgelopen jaar. Wij hebben in stroomversnelling onze organisatie verder gebouwd. Het jaar 2017 is een jaar van grootse investeringen geweest in zowel onze mensen als in materieel. Wij hebben de teams vergroot en ons materieelpark significant verbeterd. Het aantrekken van een ontwikkelmanager is een nieuwe stap naar groei. Maar bouwen is voor ons ook een letterlijke opgave. Wij zijn gehuisvest in een gedateerd pand dat nodig aan vervanging toe is. De eerste stappen zijn gezet om tot een nieuwe ontwikkeling op ons eigen terrein aan de Gageldijk in Utrecht te komen. Wij gaan begin 2018 een herontwikkelingsopgave formuleren en hopen nog in dit jaar tot een definitief ontwerp te komen.

Dankbaar
Ondanks dat wij onze begroting weliswaar niet hebben gehaald ben ik dankbaar voor wederom een positief financieel jaar. Wij hebben Copijn weer robuuster gemaakt en dat voelt goed. De nominatie voor ‘Interieurbeplantingsproject van het jaar’ vanuit de VHG voelt tevens zeer goed. Eind deze maand horen wij of wij met onze Tropenkas voor Campus013 in Tilburg winnaar worden van deze prestigieuze prijs. Net voor de kerst vernamen wij dat wij samen met advies- en ingenieursbureau Tauw een zeer vooruitstrevende raamovereenkomst met het Ingenieursbureau Amsterdam hebben binnengehaald voor de komende 4 jaar. Een enorme waardering voor onze kennis & kunde. En momenteel zitten wij met een consortium bij de laatste twee kanshebbers voor het realiseren van het nieuwe EMA hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam. Een project dat in heel Europa gevolgd wordt.

Tot slot ben ik dankbaar voor al onze trouwe opdrachtgevers die ons het afgelopen jaar weer het vertrouwen hebben gegeven. Wij zien uit naar een prachtig nieuw jaar en wensen u daarin heel veel goeds.

Tjeerd van der Schee
Algemeen Directeur

Delen:
Terug naar actueel