26 okt

Buitenruimte Ambulancepost Zeist

 

Aansluitend op het Diakonessenhuis in Zeist heeft Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten de buitenruimte ontworpen van de nieuwe RAVU-standplaats met ruimte voor 7 ambulances. Door een zorgvuldige inpassing in de bosachtige omgeving presenteert de ambulancepost zich met een plein naar de omgeving. Aan de boszijde is rond een bruine beuk en een trompetboom een verstilde tuin ontworpen met een groot terras voor de medewerkers van de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).

De ambulancepost in Zeist is het 4e gebouw dat door het Architectenforum is ontworpen voor de RAVU . De gebouwen hebben allemaal houten gevels en een gebogen dak. Voor dit gebouw is die lijn doorgetrokken met extra aandacht voor energiezuinigheid en het gebruik van natuurlijke materialen. Een ambulancepost heeft geen publieke functie er komen nooit patiënten. Daarom zijn de gevels langs de weg naar het ziekenhuis en langs het bos gesloten gehouden. Deze gevels hellen op uit het landschap en lopen over in het gebogen sedumdak. Rond het gebouw is een ruige bostuin aangelegd.Het gebouw ligt tegen de bosrand. De plattegrond heeft een haakvorm zodat bestaande bomen gespaard kunnen worden. Een grote beuk biedt in de zomer schaduw aan de personeelsruimte met een grote pui richting de bosrand.

Publicatie De Architect- Ambulancepost Zeist

Delen:
Terug naar actueel