Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Woonhuis Rieteiland

Periode
-
2012 -
Opdrachtgever
-
Hans van Heeswijk architecten
Lokatie
-
Amsterdam
Discipline(s)
-

Het huis dat architect Hans van Heeswijk voor zichzelf ontwierp op een vrije kavel van het Rieteiland Oost op IJburg is volledig gericht op het uitzicht. Het stedenbouwkundige plan stond een volume van 850 m3 toe. Van Heeswijk maakte een compacte doos van drie woonlagen met een kelder, waarin ruimtelijk verspringend vides zijn uitgesneden.

De straatzijde is gesloten,  de gevel aan de waterkant is daarentegen volledig open.
De inrichting van de tuin, naar ontwerp van Michael van Gessel, sluit aan op het duinvegetatie plan van Buro Lubbers en is met een paar volwassen dennen heel natuurlijk gehouden.

De tuin werd aangelegd door Copijn Groenaanleg en beheer samen met Copijn Boomspecialisten.
Er zijn zes grote Pinus sylvestris geplant met een onderbegroeiing van Spiraea arguta. Aangrenzend aan het vlonderterras is voor bloemrijk grasmengsel ingezaaid. De tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie.


Fotograaf: Imre Csany/Csany Studio, Copijn
website: www.heeswijk.nl
film van Luuk Kramer: Rieteiland House, Amsterdam 2012