Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Verplanting Zuidsingel

Periode
-
2011 -
Status
-
uitgevoerd
Opdrachtgever
-
Gemeente Bergen op Zoom
Lokatie
-
Bergen op Zoom
Werkveld
-
Discipline(s)
-

Het stationsgebied van Bergen op Zoom is in ontwikkeling. In het gebied wordt onder andere ruimte gecreëerd voor woningbouw, kantoorruimte en een onderwijsinstelling. Ook het busstation, gelegen achter het treinstation, zal op de schop gaan. In een aantal groenstroken bleek handhaving van een aantal platanen niet mogelijk. Deze bomen kwamen wel in aanmerking voor verplanting.

In opdracht van de gemeente Bergen op Zoom heeft Copijn zeven platanen verplant op een toekomstige parkeerplaats. Deze platanen gaan uiteindelijk het groene element vormen tussen spoor en woningbouw in. Ze zullen de parkeerplaats gaan sieren. Daarnaast is één boom verplant in een groenstrook bij het huidige busstation.

De voorbereiding van de platanen heeft in korte tijd plaatsgevonden. Copijn heeft deze bomen op 24 maart jl. verplant met de Caterpillar verplantmachine. Waarna de bomen zijn gesnoeid en de groeiplaatsinrichting verder is gerealiseerd.

In de herinrichting van het stationsgebied krijgen de platanen een prominente plek en geven de bomen het gebied een groen karakter.

Youtube filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=qzkXuarma5U