Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Citymall/Stadshart Almere

Periode
-
2004 - 2012
Opdrachtgever
-
Unibail Rodamco Winkels B.V.
Lokatie
-
Werkveld
-
Discipline(s)
-

Afgelopen jaar heeft Copijn Groenaanleg en beheer Citymall aantrekkelijker gemaakt. Citymall Almere is het winkelcentrum in het stadshart van Almere, met 120 winkels en horecagelegenheden. Met de nieuwe ontwikkelingen komen we tegemoet aan de wensen van bezoekers, bewoners en winkeliers om de windhinder te verminderen en de sfeer te verhogen.

Het Gebogen Maaiveld is een uitbreiding van het stadscentrum van Almere. Tot de opgave behoorde de inrichting van de buitenruimte op het dak van het winkelcentrum boven de parkeergarage. We zien de vloer als architectonische gevel. Het bestratingvlak loopt als constante factor overal door. De bestrating bestaat uit graniet. Speciale aandacht is aan de inrichting van groen, meubilair, kunst en verlichting gegeven.

Het Bovenplein Belfort vormt een bijzondere plek binnen het Gebogen Maaiveld. Verblijven is hier de belangrijkste functie. Het groen is op 3 posities toegevoegd aan het centrum: op de Belfort, bij de HEMA en het Forum. Op de Belfort zijn naast een hardhouten vlonder met daarin 7 boombakken met Gleditsia's ook los staande boombakken geplaatst. De boombakken zijn ook zitmeubilair voor het winkelende publiek. Er is gewerkt met gecertificeerd hardhout, graniet en verborgen lichtlijnen. Het is er nu sfeervol en plezierig winkelen.