Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Sinai Centrum

Periode
-
Ontwerp 2005 - 2006
Status
-
Uitvoering 2008
Opdrachtgever
-
Sinai Centrum
Lokatie
-
Amstelveen
Toon op de kaart
Werkveld
-
Discipline(s)
-

Het bestaande Sinai Centrum te Amersfoort heeft op twee locaties in Amstelveen een nieuw woonzorgcentrum voor hun cliënten en bewoners gebouwd. Copijn heeft in samenwerking met bewoners en personeel een ontwerp gemaakt voor de twee locaties, Langerhuize en Bankras.

Leidend voor het ontwerp is de Joodse identiteit in de vorm van een levenspad dat door de tuin loopt. Naast het functionele pad loopt dit pad door het gras, door borders, onder een pergola, door bestrating en langs grote keien. Het symboliseert het levenspad van de bezoekers en bewoners, een pad dat vaak getekend is door obstakels. In de locatie Langerhuize ligt, centraal gelegen, een kijktuin waar het Sinaïgebergte op abstracte wijze is weergegeven.

De identiteit van het joodse zorgcentrum is tijdloos en herkenbaar vastgelegd. Ook bezoekers met een niet-joodse achtergrond voelen zich daar thuis. Hierin zijn op knooppunten bijzondere elementen ontworpen als een pergola, grote natuursteenkeien en een waterelement. Daarnaast zijn er verschillende bloemenborders ontworpen en is op locatie Bankras een leer- en werkcentrum wat ook gebruik zal maken van de tuin.