Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Respect Zorggroep Scheveningen

Periode
-
2011 -
Status
-
Onderhoud lopend
Opdrachtgever
-
Respect Zorggroep Scheveningen
Lokatie
-
Den Haag- Scheveningen
Discipline(s)
-
Respect Zorggroep Scheveningen biedt huisvesting, verpleging, verzorging, begeleiding, behandeling, diensten en service in Scheveningen aan ouderen en verpleeghuis geïndiceerde jongeren.

Het restaurant voldeed niet meer aan de wensen en de behoeften van de cliënten. Het gerenoveerde restaurant moet een leefbare en aangename plek zijn voor cliënten om te kunnen eten, spelletjes doen en voor sociale contacten. Om de ruimte leefbaarder te maken en het buitenleven naar binnen te halen is er een serre gemaakt, zodat daglicht naar binnen kan treden. Daglicht vormt een goede basis voor mensen en planten. Om het buitenleven binnen verder te stimuleren heeft Zorggroep Scheveningen gekozen om binnenbeplanting en diverse siervogels te plaatsen.

Respect Zorggroep Scheveningen is geïnspireerd geraakt door de stand van Copijn op de 100% Designbeurs te Rotterdam.

Met dit prachtige beeld in het achterhoofd heeft Zorggroep Scheveningen Copijn opdracht gegeven voor het ontwerp, uitvoering en onderhoud voor 3 jaar van een Copijn Wonderwall®. De verticale tuin is als een ‘levend schilderij’ gemaakt. De beplanting krijgt door het dak van de serre voldoende licht voor de groei.

Met de onthulling van het gerenoveerde restaurant heeft de burgemeester van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen, het restaurant op feestelijke wijze heropend op 2 december 2011.