Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Rabobank Castricum

Periode
-
2010 -
Opdrachtgever
-
Rabobank noord - Kennemerland
Lokatie
-
Castricum
Discipline(s)
-

In het centrum van Castricum is een nieuw dorpshart gecreëerd. Aan de kant van het bakkersplein is de fietsenstalling compleet in het groen verhuld om het een hedendaagse uitstraling te geven. Het Copijn Wonderwall® systeem is daar toegepast. Een groenblijvend verticale tuin, het gehele jaar door en toch veel bloeiende vaste planten was de opdracht. Ook zit er een waterdichte vitrinekast in verwerkt waar reclame beelden van de Rabobank in te zien zijn. Een laatste bijzonder punt aan deze Copijn Wonderwall® is dat een gedeelte bijna 180 graden draaibaar is voor onderhoud aan de pompput voor externen. Om aan de garantiewensen van de opdrachtgever tegemoet te komen en de kwaliteit te kunnen waarborgen wordt er door Copijn ook onderhoud gedaan.

Het voormalige bakkerspleintje in het centrum van Castricum voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Met kleinschalige, specialistische winkels van totaal      3.500 m², 59 nieuwe appartementen, ondergronds parkeren en een natuurlijk, prettig verblijfsplein wordt een nieuw dorpshart gecreëerd. Deze centrumontwikkeling is een samenwerking tussen de gemeente, Biesterbos Project Ontwikkeling en Buvaplan.

De fietsenstalling van de Rabobank in Castricum grenst aan het Bakkerspleintje. Deze was ook aan ontwikkeling toe en paste niet meer in het vernieuwde beeld van het centrum. Het esthetische ontwerp hiervoor is gemaakt door architenbureau Piet Wierenga BV en de technische uitwerking door Architenbureau Admiraal Stouten.