The Base

Project

The Base

Locatie

Amsterdam-Schiphol

Opdrachtgever

Schiphol Real Estate

Specialisme

Aanleg en onderhoud

Uitvoering

2014-2016

Beheer

Heden

Discipline

Groenaanleg en beheer

Categorie
Groenaanleg en beheer
Over dit project

De opgave • The Base is vanaf juli 2014 de nieuwe naam voor het voormalige Triport 1, 2, en 3 gebouw in het Schiphol Centrum gebied. De entree tot het gebouw wordt is nu open en gastvrij. De begane grond is helemaal ‘open’ gemaakt en de drie kantoortorens zijn onderling verbonden middels een atrium en overdekte passages. Het Atrium en de passages zijn opgebouwd uit houten constructies en veel glas. Met de komst van het Atrium, kwam ook de wens om deze ruimte groen in te richten. Naast de diverse bedrijven zijn op het complex ook een kinderdagverblijf, een Fitnessruimte en diverse horecavoorzieningen. Het voorziet nu in alle basisvoorzieningen voor geheel Schiphol Centrum.


Onze aanpak • 
De binnenruimte nabij de horeca is voorzien van een acht tropische bomen met een hoogte van 9 meter. Deze Bucida’s geven een aantrekkelijke uitstraling aan het Atrium, waardoor het een aangename locatie is geworden om elkaar te ontmoeten, te lunchen en te verblijven. De bomen worden automatisch van water voorzien en vertonen een sterke groei, doordat er voldoende daglicht aanwezig is. In 2016 is begonnen met een renovatie van een groot deel van de daktuinen op de begane grond. Omdat er sprake was van achterstallig onderhoud, voldeden deze tuinen niet aan de gewenste uitstraling. Aan de zuidoost zijde van het gebouw is de klimop beplanting vervangen door bloeiende bodembedekkers zoals Geranium en Aster, zodat over een groot deel van het jaar een bloemrijke geheel is ontstaan.

 

Het resultaat • De Bucida’s versterken op het moment de prettige uitstraling van de sfeer in het Atrium en worden regelmatig gesnoeid om de fraaie vorm te behouden. Al in het eerste jaar na aanplant is een groot deel van de plantvakken dicht gegroeid. Omdat er maar een dunne laag substraat op de daktuinen is aangebracht, worden er regelmatige organische meststoffen aangebracht, zodat de beplanting in het tweede jaar na aanplant volledig zal sluiten en hiermee de frequentie van het onderhoud afneemt.