Citymall Almere Daktuin Buitenruimte Boombakken Groenaanleg
Copijn is een uniek bedrijf met verschillende dienstverleningen onder één dak. Onze landschapsarchitecten richten zich op de herontwikkeling van groen erfgoed en de stedelijke groene leefomgeving. Onze boomspecialisten hebben als grondlegger van het vak veel kennis en ervaring op het gebied van grotere en complexere boomverplantingen, groeiplaatsinrichtingen en snoei. Met de aanleg en beheer van innovatieve daktuinen en groene gevelwanden behoort Copijn nog steeds tot de voorlopers in onze branche. Deze combinatie maakt ons uniek en zorgt voor toegevoegde waarde: wij weten esthetiek en haalbaarheid uitstekend te combineren.
copijn, landschapsarchitectuur, tuinarchitectuur, landschapsarchitecten, tuinarchitecten, boomspecialisten, boomspecialist, realisatie, boomchirurgen, tuin, daktuin, geveltuin, binnentuin, buitenruimte, park, landgoed, begraafplaats, landschap, zwemvijver, binnenbeplanting, wonderwall, boomonderzoek, boomadvies, boomverplanting, boomverzorging, bestek, ontwerp, aanleg, onderhoud, beheer, inrichting, ontwerpbureau, groen, inrichtingsplan, inrichtingsplannen, stedelijke openbare ruimte,parken,landgoederen,begraafplaatsen, daktuinen, binnentuinen, grote particuliere tuinen, landschapsvisie en natuurontwikkeling, vta, boomtechnisch onderzoek, groeiplaatsonderzoek, boomeffectanalyse ,bea, boomtaxatie, boombeleid en beheerplannen, toezicht en directievoering, boomverzorging, boomverplantingen, aanplant bomen, boomvellingen, groeiplaatsinrichtingen, verzorging oude (monumentale) bomen, daktuinen, groene gevels (Copijn Wonderwall), beheer van buitenplaatsen, tuinaanleg- en onderhoud, binnenbeplanting, groene gevelwanden, gevelgroen, ontwerpen, adviseren, beheren, realiseren
16109
single,single-portfolio_page,postid-16109,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Citymall Almere

Project

Citymall Almere

Locatie

Almere

Opdrachtgever

Unibail-Rodamco

Specialisme

Ontwerp, Technische uitwerking, Aanleg

Uitvoering

2004-2015

Beheer

Heden

Discipline

Tuin- en Landschapsarchitecten • Boomspecialisten • Groenaanleg en beheer

Categorie
Boomspecialisten, Groenaanleg en beheer, Tuin- en Landschapsarchitecten
Over dit project

De opgave • Afgelopen jaar heeft Copijn Groenaanleg en beheer Citymall aantrekkelijker gemaakt. Citymall Almere is het winkelcentrum in het stadshart van Almere, met 120 winkels en horecagelegenheden. Het ontwerp is door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten gemaakt. Met de nieuwe ontwikkelingen komen we tegemoet aan de wensen van bezoekers, bewoners en winkeliers om de windhinder te verminderen en de sfeer te verhogen.

 

Onze aanpak • Het Gebogen Maaiveld is een uitbreiding van het stadscentrum van Almere. Tot de opgave behoorde de inrichting van de buitenruimte op het dak van het winkelcentrum boven de parkeergarage. We zien de vloer als architectonische gevel. Het bestratingsvlak loopt als constante factor overal door. De bestrating bestaat uit graniet. Speciale aandacht is aan de inrichting van groen, meubilair, kunst en verlichting gegeven. Het Bovenplein Belfort vormt een bijzondere plek binnen het Gebogen Maaiveld. Verblijven is hier de belangrijkste functie. Het groen is op 3 posities toegevoegd aan het centrum: op de Belfort, bij de HEMA en het Forum.

 

Het resultaat •  In het stadshart van Almere zijn in opdracht van Unibail-Rodamco een 5-tal boombanken geplaatst onder de al gerealiseerde canopy. Om het winkelgebied aantrekkelijker en ‘gebruiksvriendelijker’ te maken worden door het hele stadshart op verschillende locaties elementen als verlichting, bomen en windschermen geplaatst. De nu geplaatste boombanken zijn een vervolg op de familie van boombanken die al in het stadshart staan. Na eerst vierkante en rechthoekige bakken te hebben gerealiseerd, is er nu gekozen voor ronde exemplaren. De bakken verrijzen uit het gebogen maaiveld doordat de granieten vloer zich verticaal doorzet aan de buitenzijde van de bakken. Aan de bovenzijde zijn zware azobe balken aangebracht als zitgelegenheid voor het winkelend publiek. Geïntegreerd in het ontwerp van de banken staan meerstammige bomen, transparante gele Christusdoornen (Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’). De banken zijn allemaal voorzien van een automatisch watergeefsysteem, een watertappunt, verlichting en elektra. Het is er nu sfeervol en plezierig winkelen.