Verplanting Park Brederode Bloemendaal Boomspecialisten
Copijn is een uniek bedrijf met verschillende dienstverleningen onder één dak. Onze landschapsarchitecten richten zich op de herontwikkeling van groen erfgoed en de stedelijke groene leefomgeving. Onze boomspecialisten hebben als grondlegger van het vak veel kennis en ervaring op het gebied van grotere en complexere boomverplantingen, groeiplaatsinrichtingen en snoei. Met de aanleg en beheer van innovatieve daktuinen en groene gevelwanden behoort Copijn nog steeds tot de voorlopers in onze branche. Deze combinatie maakt ons uniek en zorgt voor toegevoegde waarde: wij weten esthetiek en haalbaarheid uitstekend te combineren.
copijn, landschapsarchitectuur, tuinarchitectuur, landschapsarchitecten, tuinarchitecten, boomspecialisten, boomspecialist, realisatie, boomchirurgen, tuin, daktuin, geveltuin, binnentuin, buitenruimte, park, landgoed, begraafplaats, landschap, zwemvijver, binnenbeplanting, wonderwall, boomonderzoek, boomadvies, boomverplanting, boomverzorging, bestek, ontwerp, aanleg, onderhoud, beheer, inrichting, ontwerpbureau, groen, inrichtingsplan, inrichtingsplannen, stedelijke openbare ruimte,parken,landgoederen,begraafplaatsen, daktuinen, binnentuinen, grote particuliere tuinen, landschapsvisie en natuurontwikkeling, vta, boomtechnisch onderzoek, groeiplaatsonderzoek, boomeffectanalyse ,bea, boomtaxatie, boombeleid en beheerplannen, toezicht en directievoering, boomverzorging, boomverplantingen, aanplant bomen, boomvellingen, groeiplaatsinrichtingen, verzorging oude (monumentale) bomen, daktuinen, groene gevels (Copijn Wonderwall), beheer van buitenplaatsen, tuinaanleg- en onderhoud, binnenbeplanting, groene gevelwanden, gevelgroen, ontwerpen, adviseren, beheren, realiseren
16261
single,single-portfolio_page,postid-16261,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Verplanting Park Brederode

Project

Verplanting Park Brederode

Locatie

Bloemendaal

Opdrachtgever

AM Wonen

Specialisme

Boomverplanting

Uitvoering

2007-2016

Beheer

Heden

Discipline

Boomspecialisten

Categorie
Boomspecialisten
Over dit project

De aanleiding • Copijn Boomspecialisten is sinds 2003 actief op park Brederode. Dit voormalige terrein van het provinciale ziekenhuis werd omgevormd naar een exclusief woongebied. Belangrijkste eis hierbij is dat het parkachtige karakter gehandhaafd blijft. Om dit te garanderen is besloten om zoveel mogelijk bomen te verplanten die niet op hun huidige standplaats gehandhaafd konden worden.

 

De oplossing • Om te bepalen welke bomen verplantbaar zijn, zijn eerst ruim 2500 bomen beoordeeld op verplantbaarheid. De bomen die in aanmerking kwamen voor verplanting zijn vervolgens voorbereid. De voorbereiding wordt normaliter zo’n drie jaar voorafgaand aan de daadwerkelijke verplanting uitgevoerd. Hierbij wordt de boom gesnoeid en de kluit rond gegraven. Daarbij worden de bomen gevoed om de aanmaak van nieuwe wortels te stimuleren. Vanaf 2008 zijn bijna ieder jaar bomen verplant. De meeste bomen zijn in eerste instantie naar een depot verplant. Zodra de bouwwerkzaamheden in een bepaald deel van het park waren afgerond zijn de bomen naar hun definitieve locatie verplant. De verplanting werd uitgevoerd met de Caterpillar verplantmachine van Copijn Boomspecialisten. Doordat volwassen bomen zijn verplant, ervaren bewoners van Park Brederode  direct het gevoel van wonen in een oud en volgroeid park.