Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Politieacademie

Periode
-
2010
Status
-
uitgevoerd
Opdrachtgever
-
Politieacademie Apeldoorn
Lokatie
-
Apeldoorn
Werkveld
-
Discipline(s)
-

Aanleg

 

De Concernlocatie van de Politieacademie in Apeldoorn is in 2010 grondig verbouwd en uitgebreid door Atelier Pro en Studio Leon Thier en heeft in november 2010 de jaarlijkse Architectuurprijs Apeldoorn gewonnen.

Het gebouw, ontworpen door architect van Hardeveld in 1932, gaat met deze transformatie een nieuwe periode in. Markant middelpunt is het centrale atrium, een met 25 meter hoge boogvormige spanten overkapte voormalige binnenplaats. Hier is de mediatheek waar de studenten vele studieplekken op balkons en in de voormalige breviergangen vinden. Een lounge met terras op het nieuwe plein vormt een welkome ontmoetingsplek. (bron: Studio Leon Thier)

In dit centrale gedeelte heeft Copijn Groenaanleg en beheer. een drietal grote bomen met een hoogte van circa 7m geplant, de Ficus lyrata en de Alstonia. Op de kantoorvloeren heeft Copijn plantenbakken met fraaie interieurbeplanting geplaatst. Omdat Copijn vanaf het begin betrokken is geweest bij het verbouwingsproces zijn er passende plekken voor de bomen en plantenbakken gecreëerd met goede lichtinval, tappunten en afwatering.