Beeldkwaliteitsplan ontvangstgebied Paleis Het Loo

Beeldkwaliteitsplan ontvangstgebied Paleis Het Loo

In 2021 opent Paleis Het Loo haar deuren voor gevarieerdere en grotere aantallen bezoekers in een geheel vernieuwd museum. Door veranderde behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering. Hiervoor staan diverse ontwerpopgaven in het Paleispark en inpassingsopgaven in de Paleistuinen op het programma.

Bewaking integraliteit
Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten is gevraagd de integraliteit van de inrichtingsopgave te bewaken.  Als voorbode hierop is afgelopen tijd door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten een beeldkwaliteitsplan voor het ontvangstgebied gemaakt. De huidige parkeerplaats wordt omgevormd tot een parkachtig ontvangstgebied. Het plan beschrijft het gebied waar de bezoekers aankomen en via diverse boskamers de overgang van de Veluwe, het landschapspark en Paleistuinen beleven.