Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Inktpot

Periode
-
2011 - 2004
Opdrachtgever
-
NS Vastgoed
Lokatie
-
Utrecht
Werkveld
-
Discipline(s)
-

Vanaf de Catharijnesingel ervaar je de Inktpot als een massief gebouw op een sokkel van bij de gevel horende plantenbakken. Het entreepark is formeel van opzet en nodigt uit om even op een bankje of muurtje te gaan zitten. De bakken zijn een vrolijke omlijsting van het gebouw. Vanaf de zijkanten word je begeleidt naar de hoofdentree. De binnentuin wordt als middelpunt van het gebouw een geheel afwijkende lichte plek. De inrichting vormt als geheel een eenheid, maar is tegelijkertijd op elke plek anders.

De beplanting is gekozen om in alle seizoenen de gevelvoet te verzachten. Rondom wintergroene snoeivormen van taxus en buxus en daartussen repeterende plantvakken die per gevel verschillen in verband met de windrichting: voorjaarsbloeiers op het zuidwesten en varens op het noordoosten.