Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Historie

In de winter van 1965/1966 verzorgde Jørn Copijn de "1000-jarige linde" in Achterberg. Hij was een jongeman van 25 jaar en introduceerde de boomchirurgie in Nederland. In 50 jaar is deze uitgegroeid tot het brede wetenschappelijk onderbouwde vakgebied dat het nu is. Het complexe systeem van de levende boom in samenhang met zijn groeiplaats wordt steeds verder ontrafeld. De nieuwe technieken spelen hier op in. Het gaat bij Copijn na 50 jaar allang niet meer alleen om bomen.

Voor het bedrijf was het van belang dat Lia Copijn-Schukking, na haar Wageningse studie, de tuin- en landschapsarchitectuur binnen het bedrijf introduceerde. Hiermee werd mogelijk dat we onze ideeën over de inrichting van het Nederlandse landschap, van landgoederen, buitenplaatsen, begraafplaatsen, parken, tuinen en steden waar konden maken in spraakmakende projecten.

De waarden van waaruit Copijn is opgezet, zijn nog altijd springlevend. Mensgericht ondernemen met oog voor persoonlijke ontwikkeling. Investeren in nieuwe ideeën, concepten en experimenten. Respect tonen voor het bestaande, maar kansen zoeken in de toekomst. Luisteren naar klanten en een beetje eigenwijs zijn. Op zoek blijven naar vernieuwing. Deze uitgangspunten hebben geleid tot een bijzondere caleidoscoop aan projecten, van groot tot klein, van landschap tot stad, van tuin tot balkon, van idee tot uitvoering. Geen monumentale boom of we kennen hem, geen landschap of we hebben er over nagedacht, geen stad of we hebben er iets ontworpen of er een tuin aangelegd.

 

Zie ook

Visie

Profiel