Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer

Hermes Huis

Periode
-
2008 - 2012
Opdrachtgever
-
Stichting De Goede Zaak
Lokatie
-
Bosch en Duin
Werkveld
-

Het Hermes Huis is een kleine gemeenschap van bewoners die behoefte aan een beschutte en overzichtelijke omgeving hebben. De locatie van het Hermes Huis is uniek: ver van de weg, op een open plek in het reliëfrijke bos van de Utrechtse Heuvelrug.

Copijn heeft ervoor gekozen deze karakteristiek te handhaven en daartoe het natuurlijk reliëf en het aanwezig boombestand zo veel mogelijk te sparen. Bijzondere bomen pal naast de nieuwe gebouwen zijn beschermd tijdens de bouw. Zo ligt het Hermes Huis nu echt in het bos. De open ruimtes zijn opnieuw geprofileerd en gevormd, waardoor een vanzelfsprekende harmonie is ontstaan tussen gebouwen en omgeving. Het bosachtige karakter is ook in de plantkeuze gehandhaafd.

Zowel gevoelsmatig als effectief is een veilige plek het allerbelangrijkst voor de bewoners.
Overzichtelijke kleine en grote speelplekken zonder drempels, in groen verstopte afbakening van het terrein, rustgevend uitzicht vanuit atelier en leefruimtes en overal rolstoelpaden. Deze beschutte en omhullende omgeving zorgt andersom ook voor minimale overlast voor de omwonenden.

Een uitdaging vormde de keuze van de plek voor het parkeerterrein en de overbrugging van de hoogteverschillen tussen de verschillende locaties. Alle gebruikte materialen zijn in samenspraak met de architect gekozen, zodat paden en terrassen ook visueel fraai aansluiten op de gebouwen.

Zie ook de website: www.hermeshuis.nl