Heijmans

Periode
-
2002 - 2003
Status
-
Uitvoering 2004
Opdrachtgever
-
Trimp van Tartwijk / Heijmans
Lokatie
-
Rosmalen
Toon op de kaart
Werkveld
-

Tussen de te verbreden A50 en de Graafsche Baan bij Rosmalen staan twee kantoorgebouwen met een bruto vloeroppervlak van 20.000m², ontworpen door Passchier Bouman& Visser uit Den Bosch. Het omliggende gebied wordt gekenmerkt door hoogteverschillen en de aanwezigheid van bestaande beplanting. De open ruimte, die aan weerszijden wordt begrensd door rode beukenhagen tot 5 meter hoog, staat ook in het nieuwe ontwerp centraal.

Het onderliggende landschap is grotendeels intact gelaten, en de waardevolle beplanting blijft gehandhaafd. Door alle parkeerplaatsen ondergronds te situeren kan het landschap doorlopen tot aan de gevel, zodat het gazon bij de hoofdentree aansluit op het hoger gelegen plein dat is uitgevoerd in hout. Het oplopende gazon krijgt een sierlijke getrapte vorm door lange betonstroken die het veld opknippen. Aan de zuidzijde van de gebouwen zijn twee besloten, zonnige daktuinen ontworpen, waarvan één als wijngaard.

Ga naar de daktuinen van Heijmans.