Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer

Gagelbosch

Periode
-
2002 - 2012
Opdrachtgever
-
S.V.V.E Eindhoven
Lokatie
-
Eindhoven
Werkveld
-

In samenwerking met Atelier Dutch uit Almere is een stedenbouwkundig concept ontwikkeld voor de herontwikkeling van een zorgcentrum aan de zuidwest zijde van het centrum van Eindhoven. Met een combinatie van verschillende zorgwoningen en woningen in de vrije sector is in samenhang met de omgeving een open stedenbouwkundig ontwerp gemaakt. Bij het ontwerp is er voor gekozen om het merendeel van de parkeerplaatsen in een dubbellaagse ondergrondse parkeergarage te realiseren. Bestaande waardevolle bomen zijn gehandhaafd of – als dat mogelijk was – verplant.

Het plan gaat uit van een ruimtelijke integratie in de omgeving met een heldere typologie van de verschillende ruimtes. Boven de parkeergarage is een parkplein ontworpen waarop alle gebouwen zijn georiënteerd. In het midden van het plein ligt een iets verhoogde tuin met een bijzondere beplanting. Onder de verharding van het plein vindt retentie van regenwater plaats. In een half open binnenruimte is een waterpartij ontworpen die mede door omwonenden wordt onderhouden.