FGH Bank

Periode
-
2006
Opdrachtgever
-
FGH Bank
Lokatie
-
Werkveld
-
Discipline(s)
-

Het hoofdkantoor van FGH Bank te Utrecht is recentelijk grondig gerenoveerd. Eén van de renovatieonderdelen was een verouderde binnentuin, die door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten in samenwerking met Copijn Groenaanleg en beheer opnieuw ontworpen is.

De binnentuin is langgerekt en heeft een functie als atrium; hierdoor konden hoge tropische bomen worden aangeplant. Verschillende zichtlijnen worden versterkt doordat er verschillende waterelementen zijn toegepast. Zo ontspringt er een bron uit natuursteen die temidden van de strakke plantvakken uitstroomt over een natuurstenen keermuur. Bij de aanleg werd gekozen voor natuursteen die een verruwde variant is van de Musselkalk in het bestaande gebouw. Naast aanleg van deze atriumtuin wordt de complexe tropische beplanting van deze tuin en de aanwezige los geplaatste planten door medewerkers van Copijn vakkundig onderhouden.