Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Cradle to Cradle lab

Periode
-
2012
Opdrachtgever
-
Cradle to Cradle lab
Lokatie
-
InnovaToren Floriade 2012, Venlo
Discipline(s)
-

De InnovaToren is het herkenningspunt van de Floriade 2012. De toren zal deel uitmaken van het innovatie ecosysteem waar nieuwe ideeën tot leven komen.

Hier bevindt zich het kantoor van Cradle to Cradle Expolab . Het 70 meter hoge gebouw fungeert als landmark van Green Park Venlo.

Het gebouw wordt gekenmerkt door duurzaam gebruik van bouwmaterialen, energiebronnen en inrichting. Het is één van de Venlose projecten op het gebied van Cradle to Cradle.

De opdrachtgever heeft, vanwege het innovatieve karakter, voor het Copijn Wonderwall® Modular System gekozen. De wand is ca 20 m2 en is begroeid met ruim 150 planten. De panelen zijn matwit. Hierdoor vormen ze een architectonische eenheid met de rest van het kantoor.

De Copijn Wonderwall® levert een waardevolle en meetbare bijdrage aan het binnenhuisklimaat. De relatieve luchtvochtigheid neemt toe. Geluid wordt geabsorbeerd en creatieve processen verlopen sneller.

De panelen zijn gemaakt van de duurzame composiet NaBasCo (Nature Based Composites) en is ontwikkeld door NPSP. Copijn en NPSP werken al enige jaren samen. In samenwerking is een uniek groen gevelsysteem ontwikkeld dat nieuwe toepassingsmogelijkheden biedt en nog beter aansluit bij de wensen van architecten en interieurarchitecten.

Interessante links:
www.c2cexpolab.eu 
www.npsp.nl