Home Tuin- en landschapsarchitecten Boomspecialisten Groenaanleg en beheer Advies

Cadenza

Periode
-
2005 - 2010
Opdrachtgever
-
Laurens
Lokatie
-
Rotterdam
Werkveld
-

Laurens Cadenza is een nieuwe voorziening in Rotterdam voor mensen met een levensbedreigende ongeneeslijke ziekte en hun naasten. Het ligt aan de rand van een woonwijk met in de directe omgeving een school, laag- en hoogbouwwoningen en een buurtpark.

Een tuin bij een Hospice is een speciale plek waarvan je hoopt dat het gasten, bezoekers en werknemers de mogelijkheid biedt voor een moment van rust of juist dat kleine beetje afleiding en dat het uitzicht op de tuin de sfeer in het huis veraangenaamt.

Daarnaast vormt het een prettig overgangsgebied tussen het centrum en de ‘buitenwereld', met plekken waar men zich kan terug trekken of waar men juist zicht heeft op de omgeving. Voor de gasten kan naast genoeg privacy tevens de mogelijkheid tot contact met de ‘buitenwereld' belangrijk zijn. Contact met mensen die naar het park lopen, kinderen die uit school komen. Zichtlijnen vanuit het park in de tuin versterken tevens de eenheid en het gevoel ‘van er bij horen', geen geheimzinnigheid rondom het Hospice.